Witmarsum 2018 ludiek geopend met nieuwjaarsduik

Georganiseerd door de IJsvereniging zijn 41 deelnemers op nieuwjaardag fit en fris het nieuwe jaar van Witmarsum 2018 ingegaan met een nieuwjaarsduik in de ijsbaan van Witmarsum! Samen met zo’n 150 toeschouwers waren ze getuige van de opening van het sportieve en culturele jaar: Witmarsum 2018.

Als eerste kwamen de iconen van het dorp, Pim Mulier en Gysbert Japicx over het water aan in ‘de Klompboot’ van Hoora uit Heeg, al wadend voortgetrokken door Menno Simons. Na aankomst verrichtten deze drie iconen samen met de voorzitster van de IJsvereniging Gerda van Popta de opening, waarna de warming–up onder leiding van Linda Bebelaar begon en de moedige deelnemers te water gingen. De Witmarsumer vrijwillige brandweer verzorgde met hun spuiten de eerste werkende dorpsfontein van LF 2018. Van de deelnemers waren Joost Goedoe en Herke Wiersma degenen die door het water het snelst de Witmarsum2018-vlag en de vlag van de ijsvereniging bereikten en terug op het droge wist te brengen.

Onder de naam Witmarsum 2018 sluit dit eerste dorp vanaf de Afsluitdijk aan bij LF 2018. Het wordt een spetterend sportief en cultureel jaar met vele activiteiten. In het voorjaar zijn er een speciale Koningsdag en optredens van topbands. In de zomer kan het publiek zich vermaken met een humoristisch programma in de openlucht. Aan het eind van de zomer vinden de Pim Mulierspelen plaats. In het najaar zijn er tentoonstellingen over Menno Simons in het Groencentrum met gerechten volgens Mennonite Cooking en een unieke schilderijenexpositie van Hobbe Smith en Gert-Jan Veenstra. In november sluit Witmarsum 2018 het programma af met het theaterspektakel Wy jouwe gjin krimp onder regie van Eline de Vries.

De nieuwjaarsduik en opening van het sportieve en culturele jaar Witmarsum 2018 zijn mede mogelijk gemaakt door Unox en Hoora Watersport.

Bekijk hier het filmpje

De foto’s gemaakt door Truida Sluiman