Extra voorstelling Wy Jouwe Gjin Krimp

De voorstelling van het theaterstuk Wy Jouwe Gjin Krimp op 1, 2, 3, 7, 9 en 10 november zijn allemaal uitverkocht! Daar zijn we eigenlijk wel een beetje trots op. We hebben met zijn allen blijkbaar een voorstelling neergezet die het publiek massaal waardeert. Reden om op zondagmiddag 11 november een EXTRA voorstelling op te voeren: bestel je tickets op de website van Van Plan.

De reacties uit het publiek zijn bijna allemaal zeer positief. Ze vinden het stuk vaart hebben, ze vinden het afwisselend en ze vinden het spel mooi. Het verhaal spreekt ze aan, want dat is zeer actueel. Krimp is niet alleen in het stuk een belangrijk thema, maar ook krimp en hoe je daarmee om kunt gaan speelt elke dag een rol. In het echt.

De liedjes, de muziek en de manier waarop die ten gehore worden gebracht noemen de meeste mensen nog even apart. Veel nummers komen echt binnen en roepen emoties op. 

We krijgen ook complimenten over de aankleding. Het podium valt zeer in de smaak. “Jullie hebben echt alles uit de kast gehaald,” horen we met regelmaat terug in de reacties. Ook de locatie, de schuur van Reynold en Margreet Ypma, spreekt tot de verbeelding. Het publiek vindt het prachtig hoe de schuur is omgetoverd tot een theaterzaal.

Kortom, hoofdzakelijk alleen maar positieve reacties. Iedereen die meegewerkt heeft aan Wy Jouwe Gjin Krimp! mag zich aangesproken voelen. ‘Dat hebben we toch maar mooi geflikt met zijn allen’.

Laten we hopen dat deze productie een vervolg krijgt in de komende jaren. Behoorlijk wat spelers staan voor het eerste op de planken. Heb je de smaak te pakken en wil je wel vaker een rol vertolken, meld je dan. Wie weet welke producties er nog worden bedacht. Dat kan door gelegenheidsgroepen worden gedaan, maar natuurlijk ook door de toneelvereniging Surprise in Witmarsum. Zoek contact met Surprise als je vaker de planken op wilt.

 

Helemaal aan het begin van Wy Jouwe Gjin Krimp! was er nog niks. Toch wilden we mensen al vast een voorproefje geven van het stuk. Met Kop in Kas hebben velen heel even kunnen ruiken aan wat Wy Jouwe Gjin Krimp! zou kunnen gaan worden. Kijk hier voor de foto’s die Truida Sluiman van jullie nam.