Workshop decorbouw

Zondag 8 oktober 2017 vond de workshop decorbouw plaats in de grote zaal van De Gekroonde Roskam. Onder leiding van Marianne Burgers -docente vormgeving theater- gingen 10 enthousiaste deelnemers aan de slag. Marianne weet alles van kleding en decors en liet eerst verschillende mogelijkheden zien. Wim Beckers vertelde kort waar het theaterproject Wy jouwe gjin krimp over gaat en vervolgens kon ieder zijn creativiteit de vrije loop geven.

Tussendoor brachten ze nog een bezoek aan de locatie waar de theaterproductie opgevoerd gaat worden, zodat ook duidelijk werd wat de ruimte is voor het decor en wat de ruimte zelf al heeft te bieden.

Is na één dag het decor nu bedacht? Nee, maar iedereen is wel aan het denken gezet over de mogelijkheden. Maak het niet te ingewikkeld, sluit qua vorm aan bij de inhoud en zorg ervoor dat het decor het stuk versterkt, waren belangrijke aanwijzingen van Marianne Burgers.

Zij zal zeker nog een keer de reis van Amsterdam naar Witmarsum maken om de workshop kleding maken te verzorgen. Houd deze site en Facebook in de gaten voor berichten over deze workshop.

Klik hier voor de foto’s van de workshop decorbouw.