Witmarsum verlegt grenzen met Pim Mulierspelen

Vrijdag 3 augustus werden voor de tweede keer de Pim Mulierspelen georganiseerd in Witmarsum. Tijdens de internationale zevenkamp van de Pim Mulierspelen 2018 in Witmarsum konden de 107 deelnemers in 14 teams onder meer Frans wijnvatrollen en Sloveense Pandolo beoefenen. In Friesland is Pandolo te vergelijken met het traditionele Tipeljen, het wegslaan van een blokje dat gekeerd moet worden door de veldpartij. Hier uitgestorven, in Slovenië als traditionele sport weer tot leven gebracht.

Ondanks de zon en de vele activiteiten in de provincie kwamen er in totaal zo’n 280 mensen op het veld: Friezen, Hollanders, Fransen, Slovenen en Italianen. In een demonstratie lieten de buitenlandse ploegen zien hoe Pandolo, wijnvatrollen en steltlopen er op topniveau uitzien. Spectaculair en verrassend!

Veel van de aanwezigen sloten na de zevenkamp aan bij het pastabuffet en deden mee aan het tweede onderdeel van de spelen ‘De jongens tegen de meisje’. Sipke de Boer, Henk Waterlander, Griet Sieswerda, het Popkoor Witmarsum en Disco Silver namen ons gezamenlijk mee terug in de tijd: Van oud tot jong, wat weten we nog van de muziek uit ‘jouw tijd’ en wat weten we van Witmarsum? Iedereen zong uit volle borst mee met de evergreens. Hinke Smid-Brandsma kon zich na de verloting gelukkig prijzen met een ritje in een Ferrari en een nachtje weg voor twee.

De Pim Mulierspelen is een blijvertje. Met deze spelen trappen we voortaan het dorpsfestijn Merke Witmarsum af. De Pim Mulierspelen 2018 werden samen met de European Sports For All Games georganiseerd in het kader van LF2018 en Witmarsum 2018.  De spelen zijn mede mogelijk gemaakt door Windpark A7, Stichting tot Nut, Stichting Bolsward Dronrijp 1993, bedrijven en vrijwilligers.

Klik hier voor meer foto’s.