Succesvolle workshop breakdance

Het  theaterproject Wy jouwe gjin krimp! bestaat uit workshops, twee lessen over krimp voor basisschoolleerlingen en natuurlijk een theaterstuk. Voor basisschoolleerlingen organiseerden we op 16 april de workshop breakdance. Deze workshop vond plaats tijdens de reguliere gymnastieklessen van beide basisscholen in Witmarsum. De vermaarde breakdancer Dikkie Knap, beter bekend als MAD–D, verzorgde de workshop.

Dikkie begon 1983 met breakdance in de straten van Groningen. Op het moment dat hij hiermee startte was breakdance een enorme rage in Nederland. Overal waren fanatieke beoefenaren. Vanaf 1989 werkte Dikkie samen met Sylvain Veldkamp (van o.a. Hellway Dancers). Hij werd in 1990 Nederlands kampioen HipHop/R&B dance. Dikkie heeft ook voor Zombi Squad (1994) opgetreden op onder andere het Racism Beat It Festival, Pinkpop, Parkpop en Noorderslag.

De workshop vond plaats in de gymnastiekzaal in Witmarsum. De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 waren allemaal erg enthousiast en hopen op een vervolg. Bekijk hier meer foto’s van de workshop breakdance.

Op 28 mei en 11 juni zullen de lessen over krimp plaatsvinden.