In de voetsporen van Menno Simons

Op zaterdag 25 augustus start om 10.00 uur vanaf het Groencentrum in Witmarsum een 10 kilometer lange wandeling over de Pingjumer Halsbân. Met deze wandeling stap je letterlijk in de voetsporen van Menno Simons. Je loopt door de weidse natuur waar ook Menno Simons 500 jaar geleden voetafdrukken heeft achtergelaten.

 

Onderweg stop je bij bezienswaardigheden die een betekenis hebben gehad in Menno’s leven of die te maken hebben met Menno Simons. Je gaat als eerste naar het Menno Simons monument en het Contourenkerkje. Je bezoekt het Meniste Schuilkerkje en de Victoriuskerk in Pingjum. Je staat stil bij het perceel waar in het najaar oergraan wordt ingezaaid. Je brengt een bezoek aan de Koepelkerk en molen De Onderneming in Witmarsum. Bij terugkomst kun je natuurlijk de tentoonstelling Menno Simons Groen bezichtigen.

 

Aan deze wandeling, georganiseerd door het team achter de tentoonstelling Menno Simons Groen, zit nog een leuk aandenken verbonden. De kosten voor deelname zijn 8 euro per persoon, te voldoen bij aanvang. Geef je nu op voor deze wandeling via dit formulier. Doe mee en dompel je onder in het landschap dat Menno Simons heeft geïnspireerd.